tirsdag 11. september 2012

Grønn suppe i dag!

Måtte jo ha ei skål og en duk som livet litt opp!

Ingredienser til grønn(saks) suppe:
1 løk
2-8 hvitløkbåter
1-2 purre
3-4 poteter
1 brokkoli
1 1/2 l vann
1 buljongterning eller urtesalt
Pepper
Olivenolje
Tørkede urter

Annet tilbehør etter eget ønske.


Sånn gjør du:
Grovhakk grønnsakene, suppen skal blendes til slutt, så det holder lenge.

Stek løk blank i olivenolje, tilsett hvitløk og purre, tilsett poteter og brokkoli. Tilsett vann. Vannet skal nesten dekke grønnsakene. Strø på urtesalt/buljongterning og urter.

La koke til grønnsaker er gjennomkokt, ca 8-10 min.

Blend suppen til den har en fin konsistens og tilsett pepper.



Server suppen med bønner, rømme, spekemat, pølse eller stekt bacon ved siden av.


Kosemose!



Tips: Du kan erstatte purre og brokkoli med de grønnsakene du ønsker og har i huset, dette er en fin base for grønnsaksuppe.

1 kommentar:

Fabelaktig sa...

Den suppen så yummi ut! Så kjekt at du deler oppskrift.

Nå sitter jeg med foten høyt og ser på at mannen fullfører siste strøk på stua vår. Håper vi snart kan komme på plass - bahhh! Men da tenker jeg vi river kjøkkenet snart...

Ønsker deg en fin kveld.
klem